Lokalt, økologisk og frisk fra sæsonen

Vi er her i Danmark ganske begejstrede for foreninger og fællesskaber. Især i disse år bevæger vi os mere væk fra individ-kulturen og er begyndt at finde tilbage til tidligere tiders behov for fællesskab. Blandt andet er fødevarefællesskaber ved at brede sig ud over hele landet. Københavns Fødevarefællesskab, som jeg netop har meldt mig ind i, var faktisk det første af sin slags i Danmark. Her går det ud på, at man ved at melde sig ind, får mulighed for at købe økologisk og nogle gange endda biodynamisk frugt og grønt fra gårde på Sjælland, Fyn og Øerne. Du betaler 100 kr. for en pose grøntsager og 50 kr. for en pose frugt. Derudover skal du betale 100 kr. om året til foreningen og give et par timer af din tid hver sjette uge.

Da frugterne og grøntsagerne som sagt kommer fra lokale gårde, afhænger udvalget altid af, hvilken sæson det er. Så det er godt for vores lettere pressede klima, og man undgår for det meste al plastikemballagen, da de bruger de samme stofposer igen og igen! Når man henter sin pose med grøntsager eller frugt, lægger man sin medbragte stofpose og får en ny proppet med grønne godter! Det kan for nogle nok lyde lidt krævende, men egentlig er det lettere end en tur i Supermarkedet. Du henter en eller to poser hver onsdag, udvalget af frugt og grønt er allerede bestemt, og du kan planlægge din tid efter, at du hver sjette uge skal arbejde frivilligt et par timer. Det er rart, når man er ung med masser af planer og arbejde, så det må være skønt, hvis man har børn og skal have det hele til at gå op!

De frivillige timer

Når det gælder de timer, du skal sætte af hver sjette uge, kan du vælge mellem forskellige hold. Nogen er kommet på holdet, der pakker grøntsagerne og frugterne, andre passer butikken, som kun er åben onsdag, og jeg selv er kommet på rengøringsholdet. Det er dog kun indtil det bliver sommer. For fra da af skal jeg være en del af de hold, der bruger nogle lørdagstimer (igen hver sjette uge) på at hjælpe til på en af gårdene, der leverer til fødevarefællesskabet. Jeg blev egentlig spurgt, om jeg havde ikke havde lyst til at arbejde med kommunikation – altså med at opdatere hjemmeside, skrive nyhedsbrev, promovering etc, da det jo er min styrke. Men når man arbejder på et kommunikationsbureau til daglig, ville jeg hellere holde en pause fra computeren og i stedet hjælpe med de praktiske opgaver. Jeg glæder mig faktisk helt til sommer, hvor jeg skal hjælpe på gårdene!

Har du lyst til at læse mere om Københavns Fødevarefællesskab? Tryk her! På hjemmesiden kan du også læse mere om de forskellige gårde, som leverer det lækre frugt og grønt.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s