Taknemlighed

I sidste uge besluttede jeg mig for at starte med at dedikere en del af mit ugentlige taknemligheds-indlæg til gode nyheder, som omhandler natur, bæredygtighed, miljøet, klimaet etc. Selvom det nogle gange kan være svært at huske de gode nyheder, er de der helt bestemt! Disse indlæg er altså helt og aldeles dedikeret til fremskridt og ikke tilbageskridt på disse områder.

I dag gik jeg en tur i den smukke skov, Dyrehaven, nær København. Så snart jeg kom derhen, løb min telefon tør for strøm og det begyndte at sne. Se det er et tegn, jeg kan forstå! Der var andre folk i skoven udover mig, men for det meste, fik jeg vejene for mig selv. Jeg nød bare at gå der, alene i naturen, med sne der stille dryssede ned og dækkede træerne og det gule græs. Det gjorde mig så glad, at jeg tog et par dansetrin, haha. 😉

Men, hvad har jeg ellers været taknemlig for i denne uge?

At Saudi-Arabien er på væk fra titlen som Oliestat og i stedet til Solriget. For landet forventer at investere hele 42 milliarder (!) i solenergi, som jo er fantastiske nyheder!

For podcastet The Slow Home Podcast som bliver produceret af et australsk par, der gerne vil inspirere andre til at leve et mere roligt og langsomt – men også grønnere – liv.

Apropos et langsommere liv, er jeg faktisk utroligt taknemlig for den hjernerystelse, jeg blev ramt af tilbage i efteråret 2016. Det lyder måske underligt, da den tog mig omkring fem måneder at komme mig over. Men på grund af hjernerystelsen har jeg fået en dybere respekt for livet. Læs mere om den oplevelse her.

En spontan søndagsbrunch hos min svigerinde og bror med mine forældre.

Når store virksomheder som Patagonia og Northface tager føringen i grøn aktivisme! Dette er endda blevet til en fænomen, som hedder corporate activism. Er du nysgerrig? Så gør dig selv den tjeneste at læse artiklen fra Verdens Bedste Nyheder. Den gav mig glade kuldegysninger ned ad ryggen!

At min praktikperiode hos kommunikationsbureauet LEAD Agency startede denne uge. Atmosfæren er god, folk er meget imødekommende og talentfulde!

 At IPPC (Intergovernmental Panel on Climate Change) har besluttet sig for at fokusere mere på kommunikation. Endelig, ville nogen mene – inklusiv mig selv. IPPC har igennem årene lavet noget utroligt vigtigt forskning, men de er ikke særligt gode til at kommunikere denne vigtige viden. For nogle måneder siden læste jeg en artikel, hvor en journalist foreslog, at forskere skulle samarbejde med poeter og forfattere. For de ved, hvordan man taler til hjertet, hvor forskere… ikke gør. Jeg husker tydeligt et citat fra artiklen, som siger: “We are blessed with a wealth of nature and wealth of language. Let us bring them together and use one to defend the other.”

Flere gode nyheder når det kommer til udnyttelsen af solenergi! Et andet solbeskinnet land ser lige nu et boom i forhold til at installere solpaneler på hustage. Men der bliver også bygget solcelleanlæg over hele Australien. I Queensland er solenergi ligefrem statens største energikilde!

Endelig at få alle mine bøger hjem på mit nye værelse.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s