#44 taknemlighed

Her i Lille er det virkelig blevet november med riv og rusken, vinterfrakkerne er kommet frem og halstørklæderne blevet bundet om halsen. Jeg finder på stadig flere undskyldninger for at gå de små to kilometer hen til min yndlings kaffebar Coffee Makers for at få deres krydrede, varme chokolade på havremælk eller cremede matcha-latte. Mmm. November betyder generelt tid til mere hygge.

Hygge er netop et fænomen, som flere af mine venner fra Frankrig og andre lande snakker om. Det er lidt pudsigt for en, som er opvokset i Skandinavien, at hygge kan være noget andre skal lære! Men uanset hvad er det da rart, hvis de kan komme lettere igennem vinteren med noget god, gammeldags hygge! Måske i skæret fra et sojalys? Om et par timer starter det første veganske marked, som bliver afholdt i Lille, nogensinde. Jeg skal derhen med nogle af mine venner fra skolen, og jeg er spændt på at se, hvordan det kommer til at foregå. Samt hvad der bliver solgt. Måske jeg kan finde nogle sojalys der?

Men nu til ugens øjeblikke… Hvad har jeg været taknemlig for i denne uge?

IMG_7727

Knasende, store, røde efterårsæbler. De er så gode! Jeg køber dem hos min lokale øko-pusher (økologiske supermarked) i løsvægt, så jeg sparer plastikken. Samtidig bliver jeg glad, når jeg kan købe lokale sager.

Når man over en kaffe finder ud af, at man har utroligt mange ting til fælles med en veninde fra skolen.

Nuets Kraft af Echkart Tolle. Når jeg føler mig stresset og i ubalance vender jeg tilbage til bogen. Det hjælper altid.

Når man tilfældigt falder i snak med en fransk pige fra sit kollegium, som heller ikke kan fordrage Monsanto, og som gerne vil redde bierne, når hun er færdig på skolen. Hurra!

Når min bedste veninde tror, at hun vrøvler, men i virkeligheden giver inspirerende råd.

Fredag aften stod i det franske sprogs tegn! Jeg er taknemlig for, at jeg efter to en halv måneder hernede, nu kan snakke så godt fransk, at det er muligt. Jeg drak vin og hyggede med nogle af mine venner, og da tre af dem var franskmænd, og vi andre tre gerne ville øve os, blev det på fransk. Hen mod midnat var mit hoved dog ved at koge over, og jeg måtte ty til engelsk igen. Haha.

IMG_7740

Dalai Lamas bog The Path To Freedom. Jeg startede på bogen i onsdags og har haft så svært ved at slippe den, at jeg nu har læst en tredjedel. Han er en utrolig inspirerende person, samtidig humoristisk og ikke bange for at indrømme sine fejl. Jeg begynder at forstå, hvorfor Dalai Lama er så enormt vigtig for buddhisterne. Samtidig får man et til tider tragisk indblik i, hvordan Kina invaderede Tibet. Bogen er dog skrevet så eventyrligt, at man ikke er i tvivl om, at det gode nok skal sejre til slut. Præcis som i et eventyr.

En doven lørdag formiddag under dynen, med lyskæden tændt og regn og rusken udenfor.

Når naturen minder mig om, hvorfor jeg har dedikeret mit liv til at passe på den og til at formidle, hvorfor andre bør gøre det samme.

En hemmelighed, fantastisk nyhed i inderkredsen. ♥

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s