#41 taknemlighed

Søndag. Endnu en uge er gået, som har været travlere end sædvanlig. Stressen har stukket sit trælse hoved op mere end en gang, men egentlig er det jo bare kroppens måde at sige til mig, at jeg bekymrer mig alt for meget om ting, jeg ikke har kontrol over. Samt at jeg laver for mange ting! Derfor betyder ugens indlæg om taknemlighed endnu mere end sædvanligvis i denne uge. For ved at skrive de ting ned, som man er taknemlig for, træder bekymringerne i baggrunden.

Hvad har jeg været taknemlig for i denne uge?


– En skøn snak jeg havde med min søster torsdag aften.

– Klassisk musik. Apropos stress så har blød, klassisk musik bare en evne til at få mig til at slappe helt af. Det gælder dog ikke kun mig. Forskere har fundet ud af, at hvis de spillede Brahms Vuggevise for babyer, blev de gladere, slappede mere af og blev i gennemsnit udskrevet fra hospitalet en uge tidligere end normalt. Det er interessant!

– Lyden af nedfaldne, visne blade, der knaser under skosålerne.

– At jeg har taget mig tiden til at gå flere ture rundt om kastellet denne uge. Man kan slet ikke høre den normale bystøj derinde, og naturen har fået lov til at råde.

– Studietid med venner på den hyggeligste café i den gamle del af Lille. Blød jazz i højtalerne, lækre kager og god atmosfære. Det hjælper på produktiviteten.

– At jeg har lært at meditere.

– Karaoke-aften! Jeg elsker at synge, og i fredags havde studenterforeningen for internationale studerende på min skole arrangeret for os, at vi skulle hen på en bar og synge karaoke. Folk var generte i starten, men alle endte med at give den maks. gas. Det blev en af de bedste aftener, jeg har haft her i Lille!

– International frokost. I torsdags var der sammenskudsgilde i frokostpausen, og folk skulle medbringe en ret fra deres eget land. Nogen havde også sørget for musik, og både maden og stemningen var god.

– Solskin hele weekenden.

– At kunne bruge hele lørdag sammen med mine to venner på en gratis fotofestival og på at slappe af i parken ved siden af bagefter.

– At det danske firma ‘Retap’ har livsvarig garanti på deres vandflasker! Det er go’ stil og godt for miljøet.

– At kunne øve sig før en fransktest med sin ven fra Schweiz på en café udenfor i oktober. Med udsigt til de gamle sandfarvede bygninger i de smalle stræder, dekorative guirlander af små, farverige flag, der hang henover dem, og latte på havremælk i glasset.

Som I kan læse, er en stresset uge ikke ensbetydende med, at man ikke kan huske sig selv på at stoppe op og være taknemlig. Dog bliver mit lille fortsæt for den næste uge at være lidt mindre oppe i hovedet og lidt mere i hjertet.

Hav en go’ uge!

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s