#40 taknemlighed

Det er blevet søndag. Det er morgenen efter en sjov fest fyldt med lækker, fransk rødvin, spændende samtaler, kiksede salsa moves og grineflip. Og, det er tid til ugens indlæg om ting, jeg har været taknemlig for i denne uge. Der er en del punkter, for siden jeg begyndte på at skrive disse indlæg for små to uger siden, har jeg lagt mærke til flere og flere ting, som får mig til at føle mig taknemlig. Det er jo godt!

Hvad har jeg været taknemlig for i denne uge?


– At der er natur i gåafstand fra mit kollegium. Da jeg skrev dette, sad jeg og kiggede udover den gamle voldgrav, som omkranser kastellet her i Lille. Naturen har fået lov til at overtage de ydre mure (selve kastellet er stadig militært område), så det minder om en skov. De smuldrende ruiner skaber desuden en eventyrlig stemning.

– Det fine, hvide vinterlys og den friske efterårsluft der nu er kommet til Lille. Før i tiden forbandt jeg kun efteråret med tristhed, fordi det betød, at vinteren var lige rundt om hjørnet. Men nu elsker jeg det.

– At bruge fredag eftermiddag på først at gå en lang tur i solskinnet rundt om ovennævnte kastel med mine to veninder fra USA. For derefter at drikke kaffe på den hyggeligste café, som er fyldt med bøger og brætspil til lyden af old school rock. Imens vi snakkede bæredygtig udvikling. Haha! Ja tak.

– De mange fester og apéros som fylder mit udvekslingssemester.

– Den følelse, man får, når man mestrer et sprog tilstrækkeligt til at begynde at forstå, hvad folk snakker om på gaden. Pludselig smuldrer den isolation, man godt kan føle, når man ikke snakker sproget i det pågældende land.

–At bo på universitetsområdet! Man støder hele tiden ind i folk, man kender, og kan få en hurtigt snak eller aftale at ses over en øl.

– Hunde! Åh, det er bare verdens sødeste, gladeste væsener.

– At danse Wienervals i visuel kommunikation på en onsdag! Vi skulle alle præsentere vores eget land på en kreativ og anderledes måde. De to østrigske piger i klassen havde derfor blandet andet valgt at lære os andre at danse Wienervals. Virkelig skægt!

– Hvor privilegeret jeg er at være blevet født ind i velstand, og at jeg aldrig rigtigt mangler noget.

– At min veninde har fundet en bager, hvor man kan købe glutenfrit brød, veganske kager og det bedste af det hele: speltbrød!

– Online magasiner som Sustain Daily og POV der sætter fokus på bæredygtighed. Helt frivilligt! Tak for jer.

– De inspirerende mennesker jeg har mødt her i Lille.

– At min skønne veninde kommer til Frankrig om mindre end to uger for at besøge mig! Vi skal både til Paris og Val de Loire, og jeg glæder mig som et lille barn.

– At jeg i aften holder dokumentar-hygge med mine veninder. Jeg glæder mig til at se deres reaktion på den super inspirerende dokumentar ‘Demain’.


 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s