#38 taknemlighed

To seje, unge kvinder har inspireret mig til at starte med at skrive et ugentlig indlæg dedikeret til de små og store øjeblikke i ugen, som jeg har været taknemlig for. De to unge kvinder er Mia Gardum og Emma Martiny, som jeg snart har fulgt i flere år.

Jeg synes, at vi mennesker er lidt for gode til at fokusere på de negative aspekter i livet. Inklusiv mig selv! Jeg bor netop nu i Lille i Nordfrankrig, hvor jeg er på udveksling indtil jul, og jeg har opdaget, at jeg har brugt en del tid på små bekymringer her de sidste par uger. I stedet for at nyde være på udveksling! Det er dog faktisk ret interessant. For jeg har lagt mærke til, at disse perioder ofte til dels skyldes, at jeg glemmer at være taknemlig for de små ting. Det er, som om jeg ikke rigtigt fokuserer på andet end de negative følelser og tanker.

Men, det håber jeg at kunne få vendt lidt rundt på med dette ugentlige indlæg. For selvom der skal være plads til negative tanker og følelser (vi er jo kun mennesker), skal vi også huske den barnlige taknemlighed og glæde.

Så, hvad har jeg været taknemlig for i denne uge?


– Gratis at kunne opleve et kor af sydafrikanske operasangere synge i Lilles opera sidste søndag. Jeg forstod ikke, hvad de sang, men især én speciel sang, rørte mig til tårer!

–  At løbe en tur i morgensolen uden musik i ørerne og lade telefonen blive hjemme.

–  Det magiske efterårslys som lå over haven Jardin Vauban torsdag morgen.

– At jeg bor i en del af verden, hvor vi ikke bliver hærget af og mister vores hjem på grund af voldsomme orkaner, som orkanen Maria. 

–  At jeg endelig har mulighed for at blive god til fransk, og at jeg bliver bedre og bedre.

– At jeg tilfældigvis havde valgt at tage mit kamera med mig i går eftermiddags. På vej hjem fra den gamle bydel i Lille, ramlede jeg ind i den gyldne time. Pludselig blev jeg grebet af en trang til at udnytte de smukke nuancer af guld, der altid lægger sig over ting, til at tage nogle billeder.

–  At tredje sæson af Outlander er kommet på Netflix, og at Netflix kun frigiver ét afsnit per uge. Både bøgerne og TV-serien er bare fantastiske!

–  At jeg har planlagt at tage til Ghent i Belgium i næste weekend. Jeg skal afsted med tre af mine veninder hernede fra, og vi glæder os til at være super kulturelle, spise god mad og drikke lidt store mængder belgisk øl.

–  Erasmus-programmet! Uforglemmelige oplevelser, nye venskaber, gratis sprogundervisning og endda finansiel støtte.

–  Mine tætteste veninder. De er guld værd og fortjener min taknemlighed mindst hver uge!

– Det er måske lidt fjollet, men jeg er så taknemlig for, at jeg kan den lækreste te fra Kina og Japan! Med globaliseringen glemmer jeg ofte, at det ikke var sådan for bare 100 år siden.


IMG_7280

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s